Manucurist gelnagellak: het groene alternatief voor gellak?

Gelnagellak set Manucurist

Gelukkig mogen de schoonheidssalons hun deuren weer openen. Eindelijk mogen we onze handjes en voetjes weer laten verwennen. De afgelopen weken heb ik overleefd door zelf mijn nagels te doen. Het leek me wijs om te investeren in een manicuresetje om zelf gelnagels te zetten thuis (een beetje bezigheidstherapie ­čśë ). Lees hier de review.

Ik bestelde niet de eerste de beste gelnagelset, maar ik deed eerst wat onderzoek. Zo kwam ik terecht bij de Green Flash gelnagellak van Manucurist. Manucurist is een Frans merk dat gespecialiseerd is in het maken van vegan, groene nagellak zonder giftige stoffen. Ze bieden zowel gelnagellak als gewone nagellak aan. Het setje bevat twee kleuren, een base coat, een top coat en een lamp.

Gelnagellak set Manucurist verpakking

Volgens Manucurist is Green Flash d├ę groene oplossing voor gellak. De samenstelling van deze gellak bestaat voor 84% uit ingredi├źnten van biologische herkomst en bevat bovendien ook geen hormoonontregelaars. Daarnaast is de Manucurist gelnagellak ook nog eens 9-free!

Nagellak wordt gezien als 9-free als negen schadelijke ingredi├źnten (die vaak voorkomen in nagellak) er niet in verwerkt zijn. Deze ingredi├źnten zijn:

  • Dierlijke ingredi├źnten
  • Dibutyl Phthalate (DBP)
  • Phthalate
  • Camphor
  • Formalhyde, Toleune
  • Formaldehyde Resin
  • Parabenen
  • Triphenyl Phosphate (TPHP)
  • Xylene

Ik heb in het verleden al eerder gelnagellaksets gebruikt. En het grootste nadeel voor mij was niet zozeer de ingredi├źnten, maar het verwijderproces. Je moet namelijk je nagels in aceton weken voordat je het met een bokkenpootje eraf kunt schrapen. Het resultaat? Droge, kapotte nagels. Ik hield het een paar weken vol voordat ik weer een pauze inlaste. Zo liep ik uiteindelijk toch weer rond met lelijke nagels.

Het gebruik

Het gebruik van de Manucurist gelnagellak is exact hetzelfde als bij elke andere gelnagellak. Je ontvet je nagels, dan breng je de basis aan, daarna de kleur en als laatste de topcoat. Iedere laag laat je uitharden onder de lamp voordat je verder gaat met de volgende laag. Geen rocketscience dus. Bij mij blijft het iets langer zitten dan een week.

Voor mijn handen kies ik altijd voor een nude kleur. Subtiel en elegant. Een extra voordeel is dat het minder opvalt als een nude kleur afbladert of chipt.

 

Gelnagellak gelnails Manucurist nude

Het verwijderen

Manucurist belooft dat de Green Flash gelnagellak net zo eenvoudig te verwijderen is als gewone nagellak. Je doordrenkt gewoon een wattenschijfje met de Green Flash Remover (die geen aceton bevat) en wrijft dan de gellak van je nagels. Is het echt zo easy?

Ja, het is echt zo easy. Je gebruikt een wattenschijfje met de remover en drukt dat een aantal seconden stevig tegen je nagel aan. Daarna kun je het eraf boenen. Boenen, inderdaad, want het is en blijft een gellak. Ik vind het wel een gemakkelijkere en nagelvriendelijkere manier dan de originele verwijdermethode van traditionele gelnagellak. Je hoeft je nagels niet in folie te wikkelen en met een bokkenpootje de lak van je nagels te schrapen.

Oordeel?

Je nagels blijven iets langer dan een week mooi gelakt. Zowel het aanbrengproces als het verwijderproces is lekker makkelijk. Daarnaast is het beter voor je dan gewone gellak. Ik ben fan. Vooral omdat het een handige oplossing is als je geen tijd hebt om naar de salon te gaan of als je liever nog even de salon ontwijkt i.v.m. corona.

Gelnagellak set Manucurist flesje

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *