To Follow: 5 Instagramaccounts waar je écht iets van leert

Instagram is voor mij niet alleen een platform om contact te houden met vrienden en familie of om inspiratie op te doen, maar ook een platform waar ik echt iets leer. Sinds een jaar volg ik namelijk een aantal accounts op Instagram. Accounts die echt mijn ogen geopend hebben op maatschappelijk vlak.

Ik volg voornamelijk accounts die gaan over maatschappelijk thema’s zoals racisme, seksisme en over beeldvorming in de media. Het zijn echt interessante accounts om te volgen, en ze delen niet alleen leerzame stories, maar ze geven ons soms ook een kijkje in hun leven. Dat zorgt voor persoonlijk tintje. Hieronder deel ik mijn top vijf leerzame Instagramaccounts.

 

5- The Birds Papaya

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah Nicole Landry (@thebirdspapaya)

Sarah Nicole Landry is de eigenaresse van The Birds Papaya. Nicola is vooral een hele vrolijke meid die je meeneemt in haar dagelijks leven. Ondertussen leert ze je iets bij over body positivity. Nicola is namelijk net bevallen en she’s keeping it real. Je krijgt je oude figuur vaak niet terug na een zwangerschap en je borsten kunnen melk lekken. Nicole is hier heel openhartig open en dat is heel verfrissend. Vooral in de influencerwereld.

4- Rutgers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rutgers (@rutgersnl)

Rutgers is een Nederlands kenniscentrum rondom seksualiteit, en dat klinkt saai, maar hun Instagrampagina is dat totaal niet. Hun posts creëren bewustzijn rond seksuele geaardheid, seksuele rechten en gezondheid. Heerlijk informatief dus.

3- Broodjekaasmetsambal

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @broodjekaasmetsambal

Dit is account is echt een aanrader. Het account richt zich op anti-Aziatisch racisme binnen Nederland en Vlaanderen. Nog altijd worden er racistische grappen gemaakt over/tegen mensen met een Aziatische achtergrond en ook in films en series worden Aziatische personen nog altijd als clichés afgebeeld. Dit account maakt daar korte metten mee. Volgen dus.

2- Marketingvrouw

Marketingvrouw is de Instagrampagina van Chanel Lodik. Haar account is echt leerzaam, vooral als je als witte vrouw niet genoeg stil staat bij racisme in Nederland. Termen zoals tone policing, gaslighting en cancel culture zijn aan de orde van de dag. Als witte volger word je (onbewust) getriggerd door haar content en dat is top, want hier leer je van. Door haar verdiep ik me veel meer in racisme dan dat ik twee jaar geleden gedaan zou hebben. Het is goed om soms met je neus op de feiten gedrukt te worden. Daarnaast neemt ze je ook mee in haar privéleven en dat zorgt voor een fijne afwisseling.

1- Zeikschrift

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zeikschrift (@zeikschrift)

Zeikschrift is mijn persoonlijke favoriet. Het gezicht achter Zeikschrift is Madeleijn van den Nieuwenhuizen. Ze focust zich vooral op beeldvorming in de media. And let me tell you. Ik heb van haar meer geleerd over beeldvorming in de media dan tijdens mijn hele opleiding Journalistiek. Daarnaast is ze een feminist en klimaatactivist. Ook daar verschijnen dus regelmatig posts en story’s over. Gelukkig heeft Madeleijn ook een voorliefde voor memes en katten. Er is dus een aangename afwisseling tussen serieuze content en humoristische content.

 

Kenden jullie deze Instagrampagina’s al?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *