2021 We made it!

Credits @Jon Tyson via Unsplash

We made it! Dat is het enigste wat ik dacht toen de klok 00:00 sloeg. Dankbaar dat het langste jaar ooit achter de rug is. Dankbaar dat we het nieuwe jaar mogen inluiden, want velen hebben het einde niet gehaald. Een goed moment dus om stil te staan bij wat we allemaal verloren hebben, maar ook om vooruit te blikken.

Dit jaar was het rottigste jaar dat ik ooit meegemaakt heb. Als student heb ik altijd in de horeca gewerkt. Werk dat ik echt graag deed. De horeca was hard werken met soms dagen langer dan 11 uur, maar als de deuren van het restaurant sloten en het personeel bleef over was dat het allemaal waard. Achteraf met je collega’s neerploffen met een glas wijn en een pizza is het gezelligste wat er is. Maar dat alles verdween toen de horeca op slot moest. Tot twee keer toe zelfs dit jaar.

Daarnaast sloten voor het eerst in mijn leven de grenzen. Opeens was het niet meer evident om terug naar Friesland te gaan. Opeens was het zelfs levensgevaarlijk om te reizen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen om mij heen.

Maandenlang zat ik tussen vier dezelfde muren. Scholen sloten, mijn werk viel weg en terug naar huis gaan was geen optie. Gelukkig duurde deze periode maar drie maanden, maar toch waren het de drie langste maanden uit mijn leven.

Even leek het erop dat alles weer goed zou komen. De horeca mocht, onder strenge voorwaarden, weer open. Ik studeerde gelukkig af en we mochten weer reizen. We krabbelden weer op en probeerden weer verder te gaan met het normale leven. Tot er een tweede golf kwam en de grond opnieuw onder onze voeten vandaan geslagen werd.

Toch zorgde dit alles er voor dat we dankbaarder werden. Dankbaar voor wat we wel nog hebben. Dankbaar dat we nog gezond zijn en dankbaar dat we er überhaupt nog zijn. Daarnaast ben ik blij dat ik nu vast werk gevonden heb en blij dat ik deze lockdown niet alleen doorbracht, maar met mijn vriend.

Voor het nieuwe jaar ben ik van plan vaker terug te gaan naar Friesland om de keren in te halen dat ik dit jaar niet kon gaan. Meer bloggen is ook een doel dit jaar. Minstens één artikel per week wil online zetten. Het was moeilijk om de afgelopen tijd mijn draai te vinden, maar ik denk dat het nu gaat lukken.

Verder wil ik jullie een mooi en gezond 2021 wensen <3

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Mandy
    januari 2, 2021 / 8:56 pm

    Prachtig stuk meid, hoop ook dat 2021 een beter jaar wordt.
    x