What’s on my Topshelf?

Ik ben dol op ‘Topshelf-artikelen’. Dat zijn artikelen waarin (een bekend) iemand laat zien welke producten in zijn of haar badkamerkastje staan. Websites zoals ‘Into The Gloss‘ waarop wekelijks iemand zijn skincare routine én topshelf laat zien, zijn dan ook mijn favoriete websites. Vandaag deel ik mijn topshelf met jullie.

Maar………Wat is een Topshelf?

Nu hoor ik je denken: wat is een topshelf?! Een topshelf betekent grofweg gewoon de bovenste plank.  Op de bovenste plank (topshelf dus) staan vaak de duurdere, betere, kwalitatievere producten. Denk maar aan een drankwinkel waar de beste cognacs en whiskeys op de bovenste plank achter de toonbank bewaard worden. Het is een term die vooral in de online skincarecommunity gebruikt wordt voor het badkamerkastje met de betere en duurdere verzorgingsproducten.

Dus wat staat er op mijn topshelf?

Dit is het badkamerkastje waarin ik de producten bewaar waar ik het vaakst naar grijp. Het kastje bestaat uit drie plankjes, maar alleen twee planken zijn zichtbaar op de foto. Op het bovenste plankje bewaar ik producten die ik nog niet heb gebruikt (ironisch, I know).

 

We beginnen op de onderste plank aan de linkerkant. Hier staat mijn PMD Clean Pro Rose Quartz (het roze apparaatje). Dit is een gezichtsborstel met aan de ene kant een siliconen borstel en aan de andere kant een rozenkwartssteen die opwarmt. Heerlijk om een gezichtsolie mee in te masseren. Maar meestal gebruik ik de borstel om mijn gezicht mee schoon te maken in combinatie met de Good Molecules Rosewater Cleansing gel (het gele label achter de gezichtsborstel).

Daarna staan er vooral toners, namelijk: de Good Molecules Niacinamide toner, de Ordinary Glycolic Acid toner, de Glow Recipe Watermelon Glow toner en de Eau Superfine van Buly 1803. De toners wissel ik meestal af. Ik heb niet echt een vaste toner, maar mijn favoriet is de Watemelon Glow. Deze toner ruikt lichtjes naar meloen en is heel zacht voor de huid.

De andere kant van de plank bevat vooral serums. De eerste twee serums zijn van Good Molecules, namelijk de niacinamide en de hyaluronzuur. Daarna staan er vooral flesjes van The Ordinary. Het eerste flesje van The Ordinary is lactic acid, een milde peeling die een paar keer per week gebruikt mag worden. Daarnaast staat een flesje virgin marula oil, een gezichtsolie. Dan staat er een tubetje retinol en een flesje AHA 30% + BHA 2%, een iets sterkere peeling die je eenmaal per week mag gebruiken.

Helemaal aan het einde van de plank staan twee zonnebrandcrèmes en nog een cucumber gel mask van Peter Thomas Roth.

De tweede plank begint bij lichaamsverzorging, en een verdwaald flesje haarolie van Gisou. Achter de Gisou haarolie staat een doos van Ameliorate. Deze Transforming bodylotion bevat een lichte zuur waardoor je huid geëxfolieerd wordt. Zo ontstaat een zachte huid en worden ingegroeide haartjes voorkomen omdat dode huidcellen weggebeten worden door het zuur.

Naast de doos staat een fles huile antique Mexican tuberose van Buly 1803. Een lichaamsolie die echt goddelijk ruikt. Deze gebruik ik niet iedere dag, omdat een lichaamsolie toch vervelend kan zijn als je snel de deur uit moet. Daarnaast staat wéér een tube transforming bodylotion van Ameliorate (ja, ik heb er twee :p ).

Dan staan er nog twee gezichtsverzorgingsproducten. Een in-shower steam facial van Pixi en nog een dagcrème van The Ordinary. De in-shower steam facial is een apart product. Je brengt het aan op een droge huid en masseert het in. Terwijl je het inmasseert, warmt het masker op. Je laat het zitten terwijl je doucht. De stoom in de douche zou het masker ‘activeren’. De gelstructuur van het masker verandert in olie en op het einde van je  douchebeurt was je het van je gezicht af. Ik gebruik deze facial als ik snel mijn huid wat extra verzorging wil geven.

Dan staan er nog wat make-upproducten zoals een primer van Good Molecules, een settingspray van Urban Decay, een foundation van Charlotte Tilburry en een brightening undereye powder van Laura Mercier. Dan staat er nog een cleansing balm en een parfum van Chanel.

In het glazen bakje bewaar ik mijn ‘face cups’. Dit zijn siliconen cups die je samenknijpt, vervolgens op de huid plaatst en dan loslaat. Zo ontstaat een vacuüm en wordt de huid in de cup gezogen. Vervolgens beweeg je de cup over de huid heen. Het voordeel hiervan is dat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Deze cups gebruik ik niet dagelijks, maar een of twee keer per week. Hiermee zijn we ook aan het einde van de tweede plank gekomen.

Wat staat er op jullie topshelf?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *