WAAROM IK IEDERE DAG TROUW NIACINAMIDE OPSMEER

Zoals je misschien wel opgemerkt hebt, komt niacinamide steeds vaker voor. Het bestaat natuurlijk al een tijdje, maar sinds een paar jaar pronken verzorgingsmerken er ook mee op hun verpakkingen. En dus een jaar geleden, besloot ik me eens te verdiepen in het goedje. Sindsdien ben ik hooked en hier lees je waarom.

Niacinamide komt van nature voor in onze huid en wordt eigenlijk vitamine B3 genoemd. Het is een smeerseltje dat tal van voordelen kent. Het hydrateert je huid en het werkt ontstekingsremmend. Hierdoor vermindert het roodheid, een goede keus voor onder je foundation dus. Omdat het ontstekingsremmend werkt, is het ook nog eens een wondermiddeltje voor de vette huid. Het remt namelijk de talgproductie een beetje af waardoor je poriën minder snel ‘gevuld’ worden. Daarnaast heeft niacinamide een licht exfoliërende werking, een subtiele glow mag je dus verwachten.

Sinds ik het gebruik, merk ik dat mijn huid gezonder lijkt. Ik heb minder snel een vette huid, maar begrijp me niet verkeerd, ik heb nog steeds een spiegelhoofd aan het einde van de dag. Ik merk gewoon op dat het wat langer duurt voordat ik glim en dat ik minder mee-eters heb.

Mijn favoriet is het serum van The Inkey List. Het bevat een hoge concentratie niacinamide, namelijk 10%. Het is namelijk zo dat je pas bij een hoge concentratie verschil merkt. Verder is een potje super betaalbaar, je rekent het af voor €8,45.

Iedere ochtend reinig ik mijn gezicht, daarna breng ik de niacinamide aan en laat ik het even intrekken. Bij deze stap merk ik dat mijn huid een klein beetje strakker aanvoelt, alsof mijn poriën samengetrokken worden. Je krijgt zeker weten niet het gevoel van een droge huid zoals sommige cleansers dat bijvoorbeeld wel doen. Daarna breng ik mijn dagcrème aan en smeer ik zonnebrand op mijn gezicht. Na deze hele mikmak begin ik pas met mijn make up.
Je kunt er ook voor kiezen het serum enkel ’s avonds of juist ’s avonds en ’s ochtends te gebruiken. Ik gebruik het alleen ’s ochtends omdat ik ’s avonds al een uitgebreide routine heb.

PROBEER HET EENS
Mocht je last hebben van een vette huid, dan raad ik je echt aan je eens te verdiepen in niacinamide. Een aantal merken die goede niacinamide in hun producten aanbieden zijn Paula’s Choice, The Ordinary en natuurlijk The Inkey List.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *