MOVE OVER THE ORDINARY! GOOD MOLECULES IS IN TOWN!

Wie een beetje mee is in the skin care-wereld weet dat The Ordinary, maar ook The Inkeylist, een van de bekendere en betere merken is die echt doet wat het belooft. Alles wat ze op de markt brengen is niet alleen betaalbaar, maar werkt ook echt. En sinds kort is er een concurrent…

Good Molecules is een huidverzorgingsmerk dat als doel heeft betaalbare, maar effectieve, producten op de markt te brengen. Door direct samen te werken met top laboratoriums claimt het merk dat ze producten kunnen ontwikkelen die huidproblemen aanpakken zoals roodheid en acne tegen een betaalbare prijs.

Op Instagram zag ik Good Molecules al voorbijkomen en werd het merk opgehypet door hordes fans die claimden dat deze producten hun leven hadden veranderd. Dag in, dag uit las ik meer en meer over dit wondermerk en ik kon niet anders dan een paar productjes te bestellen to see it for myself.

Op Beautylish bestelde ik van Good Molecules de niacinamide toner, het niacinamideserum, het hyaluronzuurserum en de silicone free priming moisturizer. Beautylish is een Amerikaanse website, dus je moet wel douanekosten betalen. Gelukkig biedt Beautylish aan het al voor jou te betalen zodat je er zelf niet mee opgescheept zit. In totaal betaalde ik rond de $48, inclusief douanekosten, voor deze vier producten. Dat komt neer op $12 per product, iets dat erg meevalt in mijn ogen.

HET OORDEEL

De niacinamidetoner + het niacinamideserum

Toen ik deze productjes zag, sloeg ik ze direct in mijn winkelwagen. Ya girl loves herself some niacinamide! En die toner is to die for! Hij is echt goed. Sinds ik hem gebruik, zie ik dat mijn huid veel mooier is, mijn poriën zijn kleiner en mijn huid is zelfs een beetje glowy. Idem dito met het serum. Ik gebruik ze samen, dus ik denk wel dat ze elkaar aanvullen. Maar ze zijn erg fijn. Ik heb nu al niacinamide gebruikt van veel merken, maar dit setje, je kunt ze samen kopen, is echt het beste dat ik ooit al probeerde. Ze vullen elkaar aan en het resultaat zie je dus sneller dan wanneer je alleen een niacinamideserum gebruikt van The Ordinary of The Inkey List.

Het hyaluronzuurserum

In het verleden heb ik al hyaluronzuurserums gebruikt en eigenlijk was ik er nooit echt fan van. Ik vond dat het nooit echt goed introk in mijn huid en ik bleef last houden van een droge huid (zelfs zo erg dat je de velletjes droge huid van mijn neus kon aftrekken). Maar toch besloot ik, na het zien van al die lovende kritieken op Instagram, hem te bestellen. En god, wat ben ik blij dat ik dat deed. Dit is echt een serum dat ik IEDERE. DAG. GEBRUIK.

Ik gebruik hem ’s ochtends direct na mijn toner en laat hem even intrekken. Hyaluronzuur staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen, het houdt bijvoorbeeld zijn 1000x zijn eigen gewicht in vocht, maar zorgt ervoor dat het vocht ook in de huid blijft en niet verdwijnt. Nadat ik hem even heb laten intrekken, smeer ik niacinamide op en ga ik verder met mijn routine. En ik merk wel echt dat ik een gehydrateerde huid heb die ook nog eens plumped lijkt. Dus ik ben dik tevreden.

The silicone free moisturizer primer

Dit is een twee-in-éénproduct en handig voor als je ’s ochtends tijd wil sparen. We weten allemaal wel hoe rot het is als je dagcrème moet intrekken voordat je een primer aanbrengt en je een trein moet halen. Dat scheelt een stap in je routine en het spaart je tijd. Dit is een primer die doet wat het belooft, niet meer en niet minder. Je huid is gehydrateerd en prepped.

Mijn make-up blijft niet langer zitten dan anders, maar dat ligt aan mij. Ik heb zo’n vette huid dat ik blij mag zijn dat er aan het einde van de dag nog iets aan mijn gezicht kleeft. Ik zou hem zeker nog opnieuw kopen, puur omdat hij superhandig is en hij niet onder doet voor mijn andere (duurdere) primer.

DUS

Ik ben hooked. Niet alleen zijn de producten betaalbaar en werken ze goed, maar hun verpakkingen zijn ook vrolijk. Hun pipetjes heb ik niet op de foto gezet, maar het is een net iets ander systeem dan dat van The Ordinary. Het pipetje wordt als je hem uit het flesje haalt, al een beetje ‘afgeveegd’ in de hals van het flesje, waardoor er minder product van het pipetje af lekt. Het is echt een detail, maar werkt wel veel fijner.

Toen ik de producten binnenkreeg, heb ik ook besloten om het merk zelf op Instagram te volgen. Gewoon om er iets meer over te weten te komen. Iedere dag las ik hun stories en ik vind niet alleen hun producten goed, maar ook hun standpunten. Zo las ik onder andere dat het bedrijf bewust ervoor kiest om zoveel mogelijk van hun producten te verpakken in glas. Dit omdat glas een product is dat alleen maar bestaat uit natuurlijke grondstoffen en oneindig recyclebaar is.

Daar had ik nog nooit bij stilgestaan. Dus heb ik besloten om vanaf nu zoveel mogelijk te producten te kopen in glazen verpakkingen. Als mijn The Inkey List-producten op zijn, zal ik ook zeker weten overstappen naar Good Molecules of The Ordinary, gewoonweg omdat hun meer verpakken in glas dan in plastic.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *