Herbruikbare wattenschijfjes

Sinds kort ben ik overgestapt naar herbruikbare wattenschijfjes. Dit omdat het beter is voor het milieu en het op termijn ook goedkoper uitkomt. Maar bevallen ze?

Deze wattenschijfjes bestelde ik op Aliexpress voor ongeveer zeven euro. Je krijgt er zestien opgestuurd inclusief een netje om ze in te bewaren of om ze in te wassen in de wasmachine. Ik ontving ze binnen twee tot drie weken. In de beschrijving staat dat ze gemaakt zijn van bamboestof, wat dat precies inhoudt, weet ik niet. Maar ze zijn heel zacht. De ene kant is iets ruwer, perfect voor een kleine scrub en de andere kant lijkt van fluweel te zijn.

Ze zijn moeilijk te doordrenken, de vloeistof blijft er een klein beetje op liggen, iets wat ik persoonlijk niet erg vind. Ze zijn iets groter dan een gewoon wattenschijfje en ze gebruiken, voelt luxueus aan.

EINDOORDEEL
Ze doen hun werk, maar het is even wennen. De wattenschijfjes zijn dikker dan gewone wattenschijfjes, maar ze halen mijn make up eraf en zijn zacht voor de huid. Doordat je ze kunt wassen, kun je ze blijven en blijven gebruiken tot ze uit elkaar vallen. Hierdoor bespaar je geld en ben je milieuvriendelijker bezig, er wordt minder katoenwattenschijfjes gekocht worden, wat betekent dat er minder katoenplanten gebruikt moeten worden, wat weer inhoudt dat je minder afval produceert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *