Mijn AM-skincare routine met Good Molecules (vijf stappen!)

De dagen worden korter en het weer wordt kouder. Hoog tijd dus om mijn skincare routine aan te passen aan het koudere weer. Ondanks dat ik een vette huid heb, kan ik ook last hebben van een gedehydrateerde huid, vooral in de winter. In mijn skincare routine staan altijd dezelfde punten centraal, namelijk: een schone huid, een gehydrateerde huid en een beschermde huid. Vandaag deel ik mijn ochtendroutine.

Als je de foto bekijkt, lijkt het een hele uitgebreide routine, maar eigenlijk zijn het maar vijf stappen. Perfect haalbaar dus. Zelfs als je weinig tijd hebt.

De producten:

  • Good Molecules rosewater cleansing gel
  • Good Molecules niacinamide toner
  • Glow recipe watermelon glow bha+ pha toner
  • Good Molecules hyaluronic acid
  • Good Molecules niacinamide
  • Centella Green lever sunscreen by Purito
  • Good Molecules silicone-free priming moisturizer

Hierboven zie je een close-up van het begin van mijn routine. Als eerste was ik altijd mijn gezicht. ’s Ochtends doe ik dit meestal direct onder de douche. Ik gebruik de rosewater daily cleansing gel van the Good Molecules. Het is echt een neutrale cleansing gel. Deze gel gebruik in combinatie met mijn PMD Clean Pro Rose Quartz. Een reiningsborstel die ik nu al bijna een jaar gebruik en nog altijd heel blij mee ben. De borstel is van siliconen gemaakt en dat is een enorm voordeel. Zo hoef je nooit een nieuw opzetstukje te kopen zoals dat met andere reinigingsborstels wel het geval is.

Als ik uit de douche stap, schiet ik direct in actie. Na een warme douche kan je huid snel een trekkerig gevoel krijgen en daarom wil ik niet te lang wachten. De tweede stap is een toner. Op de foto zie je er twee: the niacinamide brightening toner van Good Molecules en the watermelon glow pha + bha poretight toner van Glowrecipe. Deze wissel ik af. Beide toners bevatten ingrediënten die goed zijn voor de vette huid en dus ook voor grote poriën. Over niacinamide schreef ik al eens een artikel en de tweede toner bevat pha en bha. Dat zijn actieve ingrediënten (dus ingrediënten die echt effect hebben en een verschil kunnen maken) die de de huid exfoliëren en olie in de poriën oplossen.

Na de toner kies ik altijd voor een serum, soms zelfs twee. Op dagen dat mijn huid extra droog aanvoelt breng ik eerst een hyaluronzuurserum aan. Dit hydrateert de huid net wat extra. Op dagen dat mijn huid niet extreem droog aanvoelt, ga ik alleen voor het niacinamideserum. Allebei de serums zijn ook van Good Molecules. Dit laat ik intrekken. Ondertussen kleed ik me aan of doe ik mijn haar.

Daarna breng ik een zonnebrandcrème aan. Ja, ook in de winter. Momenteel gebruik ik Centella Green Level factor 50 van Purito. Een zonnebrandcrème die geen witte waas achterlaat en snel intrekt. Als ik nog van plan ben om make-up te dragen, ga ik verder met een primer. Een primer breng ik altijd na mijn zonnebrandcrème aan. Ik vind dit logischer, maar ik weet dat er veel zijn die het andersom doen. De primer is van Good Molecules en werkt ook als een moisturizer.

Mijn AM skincare routine draait, zoals ik al schreef, om een schone, verzorgde en beschermde huid. Mijn PM skincare routine draait daarentegen dan weer meer om actieve ingrediënten die de huid nog meer exfoliëren of huidveroudering tegengaan. Maar daarover later meer…. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *