Velvet Orchid by Tom Ford

Wie mij kent, weet dat ik hou van parfums. Ik stap nooit zonder een luchtje de deur uit. Vooral op de wat zwaardere, zoetere parfums ben ik dol. Als early christmass gift kreeg ik van mijn vriend de Velvet Orchid van Tom Ford.

Velvet Orchid is een bloemige Oriëntaalse geur van het merk Tom Ford en werd in 2014 uitgebracht. Het parfum is geïnspireerd op Black Orchid; een parfum dat al lovende reacties ontving in de parfumwereld. Velvet Orchid is in tegenstelling tot haar grotere zus draagbaarder en geschikter voor overdag.

De flacon is zeker een eyecatcher op je kaptafel. Het paarse flesje is niet zoals alle andere standaard parfumflesjes. Het is een dun, maar lang ontwerp. Het parfum steekt met kop en schouders boven de rest uit, letterlijk en figuurlijk. De paarse flacon heeft een paar gouden accenten, maar voor de rest is het een sobere flacon.

The notes

Het parfum opent met rum, mandarijn, honing en bergamot als topnoten. Ondanks dat Velvet Orchid ‘zachter’ is dan Black Orchid blijft het toch een sterk parfum. Het is een bloemige opening met een scherp randje (de rum waarschijnlijk).

Als je door de eerste laag heen bent, merk je pas hoe bloemig dit parfum is. Een boeket van zwarte orchidee, orchidee, jasmijn, heliotroop, hyacint, narcis, rozenolie en oranjebloesem onthult zich. Het is een aanwezige geur, maar totaal niet overwelmend.

In de dry down blijven de basisnoten over. Dit is de fase waarin het parfum niet meer verandert. Het parfum is duidelijk zachter en zoeter geworden. Dit is mijn favoriete fase van het parfum. De dry down ruikt naar vanille, mirre, suede, sandelhout, Peru balsem (een soort hars) en labdanum (ook een soort hars).

Mijn mening

Ik vind het een lekker parfum. Het is een aanwezige geur, maar gelukkig niet op een storende manier. De geur doet zijn naam eer aan en ruikt fleurig naar orchidee. De laatste fase wordt wat zwoeler en zoeter en dan is het parfum op zijn best vind ik.

Ik vind dit parfum perfect voor de winter. Het is een sterke, aanwezige geur en dat mag in de koude wintermaanden. Vooral de zoetere dry down zorgt ervoor dat het parfum een warm karakter heeft.

Wat is jullie favoriete parfum?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *