Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial: de 76 euro waard?

Drunk Elephant is een echt cultmerk onder de skincareliefhebbers. Het ene topproduct na het andere topproduct brengt het merk op de markt. Toch bleef mijn oog altijd hangen op juist dat ene product dat niet verkocht werd op de Europese markt, namelijk de Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial.

Honderden, misschien zelfs duizenden, skinthusiasts (liefhebbers van skincare) zweren bij dit goedje. A facial in a bottle las ik in de ene review na de andere. Dat klinkt goed, besloot ik. Maar toen ik het wilde bestellen, kwam ik erachter dat het nergens in Europa verkrijgbaar was.

Dat kwam blijkbaar omdat de concentratie AHA (25%) en BHA (2%) te hoog zijn volgens de regels van de Europese Unie (dit kon ik niet verifiëren trouwens). AHA en BHA zijn zuren die, als je er niet voorzichtig mee omgaat, de huid kunnen beschadigen. Als je er verstandig mee omgaat dan bijt het zuur enkel de bovenste laag van de huid weg waardoor een zijdezacht babyhuidje tevoorschijn komt.

Toen ik laatst op de vroege ochtend van 1 januari uit verveling weer eens mijn favoriete website CultBeauty bezocht, ontdekte ik tot mijn grote verbazing dat ze opeens wel de Sukari Babyfacial in hun assortiment hadden. De Britse website CultBeauty mocht nu wél het wondermiddeltje verkopen.
Thank you, Brexit!

Ik twijfelde geen seconde en handelde direct.
Shit, het was nog maar 1 januari en ik had alweer een flinke duit uitgegeven aan skincare : p. Maar is het product zijn geld waard?

Worth the splurge?

De Sukari Babyfacial kost ongeveer 76euro. Inderdaad, dat is best duur voor een flesje van 50ml. Maar a little goes a long way. Een pompje van dit product is voldoende om je gezicht te bedekken. Het is juist de bedoeling dat je weinig gebruikt. Het is namelijk een peeling (een zuur). Daarnaast bevat het doosje een klein flesje met Virgin Marula olie om je huid te verzorgen na de peeling.

Het goedje heeft dezelfde structuur als een crème en dat is opmerkelijk. De meeste AHA- of BHA-producten zijn vloeibaarder. De Sukari Babyfacial mag twintig minuten blijven zitten op de huid. Als je een beginner bent, is tien minuten beter om mee te starten de eerste weken. Je mag de peeling eenmaal per week gebruiken. Zodra je het aanbrengt, voel je direct een prikkend gevoel. Dat is normaal. Dit betekent dat het product zijn werk doet en de dode huidcellen wegbijt.

Daarnaast is het verstandig om andere serums met zuren te laten staan als je deze babyfacial gebruikt. Dit product bevat een erg hoog percentage AHA (25%) en BHA (2%) en als je daarnaast nog andere serums gebruikt, maak je de huid te ‘dun’ en loop je meer risico op een geïrriteerde en droge huid. Serums zoals hyaluronzuur en niacinamide kun je gewoon rustig blijven gebruiken voor extra verzorging.

De AHA zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid weggebijt wordt terwijl BHA ervoor zorgt dat het vuil en olie in de poriën opgelost wordt. De peeling bevat ook nog chick pea flour (kikkererwtenmeel). Een ingrediënt dat volgens Drunk Elephant de huid balanceert en verheldert.

Na de twintig minuten mag je je gezicht wassen met lauwwarm water. Nu is het belangrijk dat je de huid goed verzorgt. Hier dient het flesje Marula olie voor. De olie kalmeert de huid en is een belangrijke afsluiter voor deze peeling@home.

Bevalt het?

Zelf heb ik de peeling de eerste keer maar tien minuten gebruikt. Het prikte in het begin wel erg, maar dat nam na ongeveer vijf minuten af. Vervolgens heb ik de crème onder de douche van mijn gezicht gespoeld en eindigde ik de behandeling met de olie. De volgende ochtend zag mijn huid er echt helder uit en de dagen erna leek mijn huid alleen maar mooier te worden.

Het gebruik van de Sukari Babyfacial heeft wel mijn hele huidverzorgingsroutine omgegooid. De serums met AHA en BHA laat ik nu staan en in plaats daarvan gebruik ik nu meer verzorgende ingrediënten gedurende de week. Zo geef ik mijn huid de tijd om te herstellen van zo’n heftige peeling.

Al met al ben ik blij dat ik eindelijk de Drunk Elephant Sukari Babyfacial heb kunnen bemachtigen. Vind ik het de prijs waard? Ja, zeker weten. Dit product is one of a kind. Je zult niet snel zo’n krachtige formule vinden, vooral niet binnen de EU.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *